Sam Jaspers van Ultratop doet opvallende ontdekking over artiesten die dit jaar deelnamen aan 'Liefde Voor Muziek'

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
De artiesten die dit jaar deelnamen aan 'Liefde Voor Muziek' doen het goed in de Ultratop. De uitschieter is natuurlijk Regi met zijn monsterhit 'Kom Wat Dichterbij."

"Dit jaar staan er meer hits uit 'Liefde Voor Muziek' in de lijst dan de vorige jaren", vertelt Sam Jaspers van Ultratop aan Showbizz24.
 
We zien heel wat namen van deelnemers uit 'Liefde Voor Muziek in de lijsten staan. "Dit jaar is springt natuurlijk vooral Regi eruit. In de gewone lijst heb je nog 'The Starlings', André Hazes en Gene Thomas. Het album van 'Liefde Voor Muziek' schittert ook al een aantal weken bovenaan de albumlijst."
 
Ondertussen wordt de lijst van de Ultratop op een andere manier samengesteld, waardoor er wat veranderingen in de lijst komt. "Het jaar dat Stan Van Samang deelnam vielen de liedjes van de deelnemers van Liefde Voor Muziek heel hard op, maar toen werd de hitparade nog alleen samengesteld op basis van de verkoop van singles en albums. Sinds 2015 is daar ook streaming en airplay bij gekomen. Sindsdien stellen we vast dat de singles van Liefde Voor Muziek minder goed scoren in de Ultratop."
 
Corona
De verkoop heeft wel te lijden gekregen tijdens de lockdown. "Tijdens de coronacrisis liep streaming en airplay gewoon verder. De winkels daarentegen waren wel gesloten. Dat heeft uiteraard een invloed gehad op de lijst omdat de verkoop op dat moment terug liep." 
 
De invloed van corona is duidelijk te merken geweest in de Ultratop. Jasper legt ons uit hoe dit komt. "Het effect op de albumlijst is dat de artiesten die het op streaming goed deden, goed stegen. De artiesten die normaal goed verkopen, zakten allemaal weg. Vanaf het moment dat de winkels terug hun deuren openden, heeft het album van 'Liefde Voor Muziek' daar ook van kunnen profiteren."