Politie Antwerpen en Brussel nam heel wat schapen in beslag: Illegale slachtingen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De lokale politie van Brussel heeft gisteren een tiental schapen in beslag genomen. Ook in Antwerpen werden heel wat dieren gevonden.

De tussenkomsten van de lokale politie van Brussel kwam er naar aanleiding van het Offerfeest. Dierenasiel Help Animals had de politie om bijstand gevraagd omdat het weet had van enkele plaatsen waar schapen illegaal geslacht zouden worden, meldt VRT Nieuws.

In de tuin van een woning in Anderlecht werden drie schapen gevonden na klachten van omwonenden. Eén van de dieren was al geslacht. Bij het Brusselse Zuidstation werden in een kelder van een huis verschillende schapen in beslag genomen.

Ook bij een boerderij in Anderlecht werden schapen in beslag genomen. De dieren zaten in een bestelwagen met afgeplakte vensters. De dieren zouden eveneens ritueel geslacht worden. Alle schapen werden bezorgd aan de dierenasielen Help Animals en Rêve d’Aby.

In het Antwerpse Poederlee werd een illegale slachterij gevonden. Daar waren de dieren al geslacht. Er werden nog 40 karkassen gevonden, maar het merendeel van de schapen was wellicht al verkocht.