Wie minnelijke schikking voor corona-overtreding niet betaalde mag kortelings een dagvaarding verwachten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Mensen die na een coronaovertreding hun minnelijke schikking niet betaald hebben, mogen binnenkort een dagvaarding voor de politierechtbank in hun bus verwachten. Dat meldt het parket Antwerpen.

Het parket Antwerpen heeft in de loop van de maand juni een COVID-team opgericht om het aantal coronadossiers op de meeste efficiënte manier te kunnen verwerken. In totaal zijn er al meer dan 10.800 processen-verbaal op het parket geregistreerd.

Eer worden dossiers klaargemaakt voor zitting indien de minnelijke schikking niet werd betaald. Wie de coronaregels niet respecteerde, kreeg een minnelijke schikking van 250 euro en daarvan werden 8979 betaald.

Bij niet-betaling krijgt elke overtreder nog een aanmaning. Als die ook niet betaald wordt, volgt een dagvaarding voor de politierechtbank. De kosten van de dagvaarding en de rolrechten zullen ook aangerekend worden aan de veroordeelde.

De eerste dagvaardingen voor de politierechtbank van de afdelingen Antwerpen, Mechelen en Turnhout vliegen stilaan de deur uit.