Sam Gooris: “Ik ben niet te beschaamd om dat toe te geven”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sam Gooris trekt al heel wat jaren door Vlaanderen om er verschillende podia af te schuimen. Groot of klein. Als er maar ambiance is voor ‘Sammeke’ Gooris.

Het showbizzleven is geen makkelijk leven. Het betekent vaak lange uren en van thuis weg zijn terwijl vrouw en kinderen gezellig van elkaar kunnen genieten. Een passie is het zeker voor Sam Gooris die al op talrijke podia heeft gestaan. Zo veel dat hij het zelf niet meer weet. “Ik hou dat niet bij. Ik kijk achteruit noch vooruit”, vertelt de zanger.

Hoewel hij al jarenlang ervaring heeft, gaat het voor Sam Gooris niet vanzelf. “Ik moet dat stemmeke onderhouden: ik ben niet te beschaamd om dat toe te geven”, klinkt het. Al die optredens zijn immers erg belastend voor de stem.

“Vroeger trad ik veel meer op. Mijn record is zeventien in één weekend, ik draaide daar mijn hand niet voor om. Maar ik ben 44 geworden, hè.” Toch denkt Sam nog niet aan stoppen. “Per dag doe ik er nu nog maximaal twee. Drie op aanvraag. Omdat het goed moet zijn. De mensen die het laatste optreden van de dag bijwonen, hebben evenveel centen betaald als die van het eerste. En ik voel dat ik sneller moe word.”

Tags sam gooris