Premier Charles Michel gaat wel iets zeer ongewoons doen. Dit doet in heel Europa stof opwaaien

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Charles Michel is van plan om op bezoek te gaan bij de Russische president Vladimir Poetin. Het gaat om een officieel bezoek eind januari.

Volgens Michel heeft het geen zin om Rusland alleen maar te straffen en verder de dialoog met het land niet meer aan te gaan. Sinds de annexatie van de Krim legde de Europese Unie het land economische sancties op. Er werden echter nog amper pogingen gedaan om de dialoog weer aan te gaan met Rusland.

Daar wil Michel dus nu verandering in brengen. Hij zal in Rusland niet enkel praten met Poetin, maar ook met premier Medvedev en de voorzitter van het Russische parlement. Rusland speelt een belangrijke rol in Syrië, Noord-Afrika en de Baltische Staten. Nog volgens Michel is het belangrijk om de steun van alle grote landen te krijgen om de migratiestroom te stoppen. Daarnaast is een betere band met Rusland belangrijk voor de veiligheid.

Een bezoek als leider van een Europees land aan Rusland en Poetin ligt uiteraard wel erg gevoelig. Dit gaat veel stof doen opwaaien in Europa.