Dit is de weg naar de finale voor Rode Duivels

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nu de loting definitief achter de rug is, is het eens tijd om vooruit te blikken. Hoe loopt de weg van onze nationale ploeg richting (hopelijk) de wereldtitel? Ontdek het hieronder.

Willen we het WK winnen, dan zijn er twee mogelijke scenario's. Alles hangt af van onze positie na de groepsfase. In het ideaal geval zijn we dan groepswinnaar, maar we kunnen ook doorstoten als nummer 2 uit de groep.

Groepswinnaar

Indien we groepswinnaar worden, komen we uit tegen het nummer twee van groep H (Colombia, Polen, Japan, Senegal). Het is natuurlijk afwachten, maar de kans lijkt reëel dat het een van die eerste twee zal worden. Daarna spelen we dan in de kwartfinale naar alle waarschijnlijkheid tegen Brazilië.

Mochten we daarvan winnen, komen in de halve finale uit tegen Frankrijk, als alles loopt zoals het hoort. Al kan dat ook pakweg Uruguay zijn. In de finale treffen we normaal gezien Spanje of Duitsland of Argentinië. 

Tweede in de groep

In het geval dat we tweede worden in de groep, moeten we nog steeds tegen een ploeg uit groep H, al zal dat dit keer de winnaar van de groep zijn (Colombia of Polen). Daarna verandert de situatie wel tegenover die als groepswinnaar.

In de kwartfinale wacht dan vermoedelijk Duitsland, meteen de wereldkampioen dus. Als we ook hen achter ons kunnen laten, moeten we in de halve finale voorbij Spanje of Argentinië. De finale is dan tegen toppers als Frankrijk, Uruguay of Brazilië of wie weet zelfs Engeland.