Iedereen in ons land loopt groot gevaar! Veiligheidsexperten vrezen ook voor België het ergste na drastische beslissing van Donald Trump

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zowat de hele wereld staat in rep en roer na de drastische beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump.

Donald Trump heeft Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. Dat is volgens velen geen slimme beslissing. Zelfs de paus roept Donald Trump op om het evenwicht in een geteisterde regio niet te verstoren.

In de Palestijnse regio werden al foto’s van Trump in brand gestoken. Wereldleiders vrezen nu het ergste. Deze beslissing zou weleens tot dodelijk geweld kunnen leiden. Volgens veiligheidsexperten valt het ergste te vrezen. Dit is zeer slecht nieuws voor de terroristische dreiging wereldwijd.

De laatste jaren was de kwestie wat op de achtergrond geraakt bij de Palestijnen, maar deze beslissing zou opnieuw voor heel wat oproer bij terroristische organisaties zoals Al-Qaida kunnen zorgen. Daarbij kan niet alleen Amerika, maar heel het Westen het slachtoffer worden. Veiligheidsexperten voorspellen niet veel goeds. Terroristische aanslagen worden door de beslissing van Trump een groter risico.