Uitgelekt! Prins Laurent in zak en as na groot probleem: “Hij moet zijn mond houden”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat niet goed met Prins Laurent. Dag Allemaal meldt dat de prins een depressie heeft. In augustus meldde premier Charles Michel dat hij de prins wilde straffen omdat hij zonder toestemming een bezoek bracht aan de Chinese ambassade. De prins werd op het matje geroepen, maar kwam niet opdagen. Sindsdien is hij niet meer in de openbaarheid verschenen. Zijn advocaat Laurent Arnauts vertelt wat er aan de hand is.

Jaarlijks verdient Laurent 85.000 euro bruto per jaar. Dat is ongeveer evenveel als een parlementslid in ons land. “De rest van zijn dotatie is een vergoeding voor representatiekosten: vervoer, recepties en dergelijke”, vertelt de advocaat van Laurent.

“De prins zit in een situatie waar iedereen van alles over hem kan beweren, maar hij moet zich terughoudend opstellen. Ik ben zelf geen monarchist, maar ik vind wel dat de republikeinen – of mensen die België willen afschaffen – op de bal moeten spelen en niet op de man. Moedig is anders, zou ik zeggen.”

De belastingbetaler vindt niet dat hij moet opdraaien voor het koningshuis, maar toen Laurent wilde werken mocht dat niet. Dat vertelt zijn advocaat. “Prins Laurent moest lintjes doorknippen en zijn mond houden. Voor iemand met zijn dadendrang is dat zwaar om dragen.” Een lastige situatie volgens de advocaat van de prins. “Nu kan hij nog moeilijk beginnen met het opbouwen van een carrière. Hij is tegengewerkt, er zijn telefoontjes gepleegd, er werd een schandaalsfeer rond hem gecreëerd.”