Prinses Delphine is duidelijk: “Dat zit helemaal niet in mijn aard”

door: BVDO
prinses Delphine
Afbeelding bron: Photonews

Prinses Delphine is blij met de erkenning die ze eindelijk na al die jaren gekregen heeft. Ze heeft haar eigen ideeën over het koningshuis en houdt zich niet in om die te laten horen. 

Prinses Delphine heeft het nog altijd moeilijk met de positie die ze noodgedwongen moest innemen. "Of het nu een buitenechtelijk kind is, dan wel het kind uit een eerste huwelijk dat niet in een nieuw samengesteld gezin wordt opgenomen: een verstoten mens wordt scheef bekeken door de samenleving”, vertelt prinses Delphine aan LN24. 

En over aanvaarding heeft ze haar eigen idee. “Een kind heeft niet gevraagd om geboren te worden. Daarom is het belangrijk dat de familie duidelijk maakt: zij maakt deel uit ons leven. Zodat de buitenwereld dat ook aanvaardt. Dus, de acceptatie begint bij de familie, dan volgt de maatschappij.” 

Prinses Delphine noemt zichzelf een monarchist. Het koninklijk huis moet volgens haar wel mee evolueren met de tijd. De foto met koning Filip en Albert en Paola zijn daarbij een goed idee geweest. Voor het geld doet ze het alvast niet. “Dat zit helemaal niet in mijn aard.”