Dramatisch incident op secundaire school in Limburg heeft nare gevolgen

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Deze ochtend vond een verschrikkelijk incident plaats aan de secundaire school Sint-Elisabeth in Wijchmaal, een deelgemeente van Peer in Limburg.

De 18-jarge jongen kreeg ruzie met een meisje van dertien jaar. Het conflict ging over sociale media, maar de exacte aanleiding is nog onduidelijk. De gemoederen raakten zodanig verhit dat de jongen naar een mes greep en het meisje verschillende messteken gaf.

“De aanwezige leerkrachten hebben onmiddellijk het meisje uit de situatie gehaald en de eerste zorgen toegediend”, vertelt de directeur Koen Knevels aan VTM Nieuws. Het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeerd niet in levensgevaar. De politie heeft besloten om de 18-jarige jongen te arresteren. Hij wordt binnenkort voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

“De andere leerlingen werden deze middag op de hoogte gebracht van het incident en alle leerlingen krijgen een brief mee naar huis en de mogelijkheid om er over te praten met iemand op school”, aldus de directeur die meldt dat er op school wel vaker sprake is van gewelddadige incidenten. Zo’n plots incident is volgens hem moeilijk te voorkomen.