VTM

Philippe Geubels komt met nieuw tv-programma: "Ze zijn het kotsbeu"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf 21 januari start Eén met het nieuwe tv-programma 'Taboe'. Komiek Philippe Geubels (36) zal lachen met mensen waar je eigenlijk niet mee mag lachen.

In 'Taboe' komen we van bepaalde groepen verhalen te weten, hun gevoeligheden, net als hun mening over grappen over hun 'toestand'. Philippe daagt hen ook uit om met een verborgen camera op stap te gaan. Daarna is het aan de komiek zelf, om te doen wat hij het beste kan: grappen maken.

Niet bruuskeren
"Dit programma wil niet bruuskeren en dient al zeker niet om na te gaan hoe ver ik kan gaan. Ik wil vooral met humor en relativering naar de wereld kijken, in de hoop dat we er samen eens goed om kunnen lachen. Binnen de grenzen die mijn gasten zelf, al dan niet, hebben aangegeven", zegt Philippe in Het Laatste Nieuws.

Niet grappig
"Als 'Taboe' straks wordt uitgezonden, zullen er uiteraard grappen zijn die niet door iedereen gesmaakt worden. Maar wie écht goed zal kijken, zal iets bijleren. En hopelijk hard lachen."

"Dat soort grappen heb ik vermeden"
Zo zal Philippe onder meer grappen maken over ongeneeslijke zieken, holebi's, mensen met een andere huidskleur, blinden en slechtzienden. Bij die laatste was de komiek op zijn hoede. "Zij zijn moppen à la 'Ik loop overal tegenaan' kotsbeu, want zij 'zien' op hun eigen manier. Dat soort grappen heb ik dus vermeden."