Vrienden vinden 17-jarige Matthew dood: "We dachten dat hij een grapje maakte"

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: INS
Samen met zijn vrienden was Matthew Jones (17) op een festival. Toen Matthew plots verdween, besloten zijn vrienden hem te zoeken. Niet veel later vonden ze hem dood op de camping.

Zijn vrienden dachten dat het een grapje was, maar al snel hadden ze door dat het bittere ernst was. Matthew was wel degelijk gestopt met ademen. De tieners belden onmiddellijk de hulpdiensten, die Matthew nog probeerden te reanimeren. Alle hulp kwam echter te laat voor de 17-jarige jongen die een overdosis drugs in combinatie met alcohol had genomen. 

Volgens de speurders gaat het om zelfmoord. Vlak voor zijn dood stuurde Matthew immers nog verschillende sms'jes naar zijn vrienden met een alarmerende boodschap. "Zeg aan iedereen dat het me spijt" stond in een sms te lezen. Naar een andere vriend sms'te hij: "Ik ga sterven". Duidelijke signalen dat de jongen zijn leven niet meer zag zitten. 

De familie van Matthew vertelt dat de jongen door een moeilijke periode ging. Niet zo erg lang geleden stierf een goede vriend van hem. Matthew kon dat verdriet maar moeilijk verwerken. Ook de slopende ziekte van zijn grootmoeder had een immense impact op de tiener. Toch is het moeilijk te geloven voor de familie van de overleden jongen dat hij effectief zelfmoord wilde plegen. Volgens hen gaat het om een ongeluk. "Hij wilde niet uit het leven stappen. Hij wilde gewoon dat iemand hem hielp op dat moment", aldus een familielid.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be