Hond raakt levensgevaarlijk gewond wanneer baasje besluit het dier een make-over te geven

bron: Mirror, Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
In de Amerikaanse staat Florida is een hondje levensgevaarlijk gewond geraakt toen het baasje besliste het dier een nieuwe look te geven. Het arme dier werd binnengebracht bij dierenbescherming, waar het drie maanden moest revalideren.

Violet werd drie maanden geleden binnengebracht in het dierenasiel in het Amerikaanse Largo. De malteser raakte ernstig gewond toen de eigenaar besliste het dier paars te verven, als een ludieke referentie aan haar naam. De oogjes van Violet waren opgezwollen en ze zag er slapjes uit. Het beestje verkeerde in uiterst kritieke toestand en dreigde blind te worden toen ze in het dierenasiel aankwam.

Violet moest pijnmedicatie, antibiotica en infusen krijgen. Stilaan kwam ze er met de goede zorgen van het dierenasiel opnieuw bovenop. “Het begon met een zacht geluid, niet echt geblaf, niet echt gehuil. Maar dan vond ze haar stem terug en is ze nooit meer gestopt. Ze maakte wandelingen en ging langs de kantoren om snoepjes en aaitjes te vragen", vertelt een verzorgster.

Gelukkig heeft Violet nu een nieuwe thuis gekregen. Het dierenasiel is opgelucht dat Violet er is doorgekomen, maar geeft hondeneigenaars ook een fikse waarschuwing. “Gebruik alleen producten die specifiek bedoeld zijn voor huisdieren. Anders zet je mogelijk hun leven op het spel.”

(Bron foto: PINELLAS COUNTY ANIMAL SERVICES)