Dit personage is erg populair bij Familie-kijkers: "Het is heel vreemd om zulke dingen mee te maken"

bron: TV-Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Hilde Van Haesendonck (64) raakte pas op latere leeftijd écht bekend door haar rol in 'Familie', waar ze Jenny vertolkt. Ze geeft toe dat ze heel blij is met haar rol.

Jenny was eerst te zien als secretaresse van Mathias. Toen was ze vooral streng, kordaat en nors. "Toen die z'n bedrijf opdoekte, hebben ze mij mee verhuisd naar Fashion. Oef! Voor hetzelfde geld was mijn rol overbodig geworden, hé. En dat zou ik wel erg hebben gevonden, want ik voel me zo goed bij `Familie'." 

"Ik heb het geluk dat ik zo'n beetje mijn eigen draai aan de figuur van Jenny mocht geven. De hele tijd kordaat zijn en mensen afblaffen: dat zag ik niet zitten. Ik ben van nature juist opgewekt."

Restaurant
Maar door deze rol wordt ze nu dus ook herkent op straat, wat ze vroeger toen ze vooral actief was in het theater, nooit gekend heeft. "Oh, gij zijt zo plezant in 'Familie', krijg ik dikwijls te horen. Mensen die mij op straat of in de supermarkt aanspreken: ik vind dat raar. Het verrast me elke keer." 

En onlangs gebeurde er zelfs iets wat ze totaal niet verwacht had. "Mijn man Frank en ik gingen laatst op restaurant, en de dienster gaf mij spontaan een knuffel. Want ze is een grote fan van Jenny, zei ze. Dat was superlief, en mijn man vond dat ook. Maar 't is nogal vreemd om zulke dingen mee te maken. Want inderdaad: ik ben dat nooit gewend geweest."