Film 'Patser' wordt werkelijkheid: Drugsmilieu in Antwerpen dreigt helemaal uit de hand te lopen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de film 'Patser' zien we veel afrekeningen in het drugsmilieu. En helaas blijkt dit nu ook werkelijkheid te worden. Hoewel dit in Amsterdam al dagelijkse kost is, lijkt het erop dat dit straks ook in Antwerpen het geval zal zijn.

Zo is er een 'hitlijst' verschenen met 9 namen uit het drugsmilieu, die afgerekend zouden moeten worden. Een dodenlijst dus. "Iedereen weet wie hier achter zit", aldus één van de anonieme doelwitten. "Ik ga er mijn slaap niet voor laten, maar blijf wel weg uit het Antwerpse. Er lopen genoeg gekken rond in Borgerhout die geloven dat dit een echte lijst is van politie-informanten, terwijl het alleen maar namen van verdachten zijn die in dat dossier zijn ondervraagd." Een andere op de lijst post nog steeds foto's van zijn zalige leven in Marokko. 

Frank 'de tank' V.
Ook Frank V. koos in 2015 voor het geld van de cokebusiness. Hij heet in totaal zo'n 3 miljoen verdient, en liet dat maar al te graag zien op sociale media door foto's van luxereizen, dure wagens, etc... 

Maar daar konden andere drugsbaronnen niet mee overweg. In februari 2017 beschoten ze dan ook zijn huis in Brecht met een Kalasjnikov, en werden er twee brandbommen gegooid. Twee Luikse daders kregen gisteren daarvoor vier jaar cel opgelegd. Frank had zichzelf geen burgelijke partij gesteld. 

Verdachten
De namen op de lijst zijn negen mensen uit het drugsmilieu, die ondervraagt werden in het lopend drugsonderzoek rond Frank V. Hij mocht na acht maanden voorarrest naar huis met een enkelband, nadat hij had uitgelegd hoe de smokkel in de haven werkt. 

Stoerdoenerij
Een advocaat van één van de verdachte vindt dit allemaal stoerdoenerij, maar neemt het niet serieus. "In Amsterdam wordt geen dodenlijst verspreid. Elke maand wordt wel iemand uit het drugsmilieu geliquideerd." 

Veiligheid
De stad werkt wel aan een 'stroomplan'. "Verschillende diensten gaan veel nauwer samenwerken in de strijd tegen de hele keten van een drugshandel", klinkt het. "Het doel: de drugscriminelen in het nauw drijven en hen treffen waar het pijn doet."