Bart De Wever geschokt na dood van kind: "Wat ik al lang vreesde, is gebeurd"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft met afschuw gereageerd op het dodelijke schietincident waarbij een kind omkwam.

In Merksem werd maandagavond een garage beschoten. Achter die garage bevond zich echter een geïmproviseerde leefruimte, en er waren kinderen aanwezig. Een meisje van 11 jaar werd geraakt en kwam om het leven.

"Dit situeert zich in het bekende milieu. De getroffen familie is bekend en er zijn al eerdere incidenten geweest. Dus het heeft er alle schijn van dat dit een afrekening in het drugsmilieu is", reageerde Bart De Wever in 'Terzake'.

"Er is een drugsoorlog gaande. Dat wil zeggen: criminelen vallen huizen van andere criminelen aan. Dat zijn we nu al maanden aan het meemaken."

"En wat ik al lang vreesde, is gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen, een kind. De kinderen van de familie zaten in die ruimte, een geïmproviseerde keuken. Daar is een microgolfoven geraakt, die ontploft is."

"Dit is verschrikkelijk pijnlijk. Het zat er allemaal aan te komen. Het kan alleen maar een aansporing zijn om samen met de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken de inspanningen te verveelvoudigen om de drugsmaffia in te dijken."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24