Gent-voorzitter klapt uit de biecht: "Dit gebeurde er met Preud'homme"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bij AA Gent waait dezer dagen een nieuwe wind. Hein Vanhaezebrouck trok de deur in de Ghelamco Arena achter zich dicht en werd vervangen door Yves Vanderhaeghe.

Voorzitter Ivan De Witte hoopte aanvankelijk veel en veel langer verder te werken met Vanhaezebrouck, maar dat was niet meer haalbaar na de slechte resultaten aan het begin van dit seizoen.

"Onze intentie was om op langere termijn te kunnen werken met een coach, zoals Arsène Wenger nog altijd bij Arsenal, of Guy Roux destijds bij Auxerre. Na dit jaar denk ik dat we dat plan moeten opgeven", vertelt De Witte in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik zal eens iets vertellen. Zelf hebben we nooit afscheid genomen van Michel Preud'homme. Hij ging weg. Ook zo verliep het bij Hein en Francky Dury. Dury is absoluut niet ontslagen, hij is zelf weggegaan", benadrukt de preses van De Buffalo's.

"Wat met Hein gebeurde, gaf mij toch op menselijk vlak een slag" geeft De Witte eerlijk toe. "Maar met ontgoochelingen bouw je geen huis, je leert er alleen uit."