"Zou Martinez weten dat deze speler de Belgische nationaliteit heeft?"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In aanloop naar het WK in Rusland zal Roberto Martinez nog enkele belangrijke knopen moeten doorhakken. Hans Vanaken doet het de jongste weken en maanden prima bij Club Brugge, maar lijkt niet in de plannen van de bondscoach voor te komen.

"Hans Vanaken is de laatste tijd veruit de beste voetballer op Belgische velden", zegt Hugo Camps in Het Laatste Nieuws. "Zou hij het zelf weten? Hans loopt er altijd enigszins mensenschuw bij. Verder dan een glimlach komt hij zelden. Na het scoren gaat de oester meteen weer dicht - een wipje, een arm, een loopje pretenderen enige frivoliteit, maar ontboezemen niet. Hans blijft in zijn diepe zelf het liefst ondoorgrondelijk."

"In een normaal voetballand is het ondenkbaar dat deze begenadigde middenvelder die een uur vooruit denkt en met gemillimeterde passes defensies onttakelt niet als certitude voor het nationale team wordt gezien", benadrukt Camps.

"Vanaken is nog geen vijf keer uit de mond van bondscoach Martínez gevallen. Zou Roberto wel weten dat Limburgers ook de Belgische nationaliteit hebben?"