Andrei Lugovski stelt zich steeds dezelfde vraag na vergiftiging

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De vergiftigde zanger Andrei Lugovski mag naar een gewone ziekenhuiskamer. Dat is dus goed nieuws, maar dat wil niet zeggen dat hij nu in de laatste rechte lijn van zijn herstel zit. Integendeel. Er wacht de Oostendenaar nog een zeer lange weg.

Alina Lugovski, de zus van Andrei, maakt de lijdensweg al twee maanden van dichtbij mee. “We moeten erdoor. We moeten blijven lachen. Voor Andrei. Hij moet voelen dat wij erin geloven", zegt ze in Het Nieuwsblad. Een makkelijk traject is het echter allerminst.

Nog steeds is er geen duidelijkheid over de dader. Men vermoedt dat het om een fan gaat, maar zekerheid is daar niet over. De familie van Lugovski is er niet gerust op. “Wat als de dader nog eens wil toeslaan? We hebben geen idee wie dit gedaan kan hebben. Andrei is de braafste gast van de wereld", zegt Alina, die wel positief probeert te blijven. “We hebben vertrouwen in de politie. Wij moeten ons focussen op het herstel.”

"We moeten blijven lachen"

Andrei lag drie weken op intensieve afdeling. Nu mag hij naar een gewone ziekenhuiskamer. Toch is hij zeker nog niet hersteld. “Zijn zenuwstelsel en verschillende organen zijn aangetast. Hij heeft nog verlammingsverschijnselen, is supergevoelig bij kleine aanrakingen, kan niet zelf eten, ziet heel slecht met beide ogen, en kan nog niet goed praten. De kritieke situatie is achter de rug. Maar of we ooit de oude Andrei terugkrijgen? Geen idee. Volgens de dokters zullen we heel veel geduld moeten hebben", aldus Alina.

Zorgen bij de zanger

Andrei begint nu zelf ook wel meer vragen te stellen, nu hij weer meer bij bewustzijn is. Ook hij heeft er geen idee van door wie hij vergiftigd zou zijn. "'Wie en waarom', vraagt hij zich dagelijks af. “En hij is bang dat zijn stem niet meer terugkomt. Want zingen is zijn leven", weet Alina.