VTM

Eva Clockaerts stopt als weervrouw bij VTM en zal voortaan deze verrassende job uitoefenen

door: PMN
Eva Clockaerts stapt op als weervrouw bij VTM. Ze was nog maar sinds 2015 aan de slag bij de weerdienst van de commerciële zender.

De 34-jarige Clockaerts blijft wel actief bij VTM. Ze gaat aan de slag als nieuwslezeres bij Qmusic en JOE. Dat staat te lezen in de krant ‘Het Laatste Nieuws’. Het is toch wel een zeer verrassende carrièrewending voor haar. Eva Clockaerts is licentiate communicatiewetenschappen en maakte, voor haar debuut als weervrouw, negen jaar deel uit van de regieploeg van VTM Nieuws.

Toen VTM in 2015 versterking zocht voor de weerdienst, twijfelde Eva niet. “Niet alleen het weer, maar ook de natuur en de aarde hebben me altijd gefascineerd. We staan er niet genoeg bij stil, maar dit is pure magie", zei ze toen.

Zo valt de weerdienst bij VTM opnieuw terug op drie mensen. Jill Peeters, David Dehenauw en Frank Duboccage zullen voortaan dus als trio de VTM-weerdienst uitmaken.

Jill Peeters is overigens de weervrouw met het langste dienst. Zij begon in 2000 en verdween wel even tussen 2002 en 2004 en tussen 2010 en 2011. De weerman met het langste dienst is haar voorganger Eddy De Mey. Hij voorspelde het weer van 1989 tot 2007. David Dehenauw is VTM-weerman sinds 2003, Frank Duboccage sinds 2004.