Limburgs parket heeft akelige ontdekking gedaan over de dood van vier mensen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Printscreen video ATV
Het Limburgs pakket heeft een akelige ontdekking gedaan. Dat blijkt uit een opmerking op de rechtbank.

De voorbije twee jaar blijken vier overlijdens, die stonden gekwalificeerd onder een natuurlijke dood, dat niet te zijn. Ze zijn nu verhuist naar de categorie ‘moord’, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Alles heeft te maken met een nieuwe manier van werken. Dat blijkt uit een opmerking die procureur-generaal Patrick Boyen gisteren maakte tijdens een rechtszaak in Tongeren. Sinds begin 2016 hanteert het Limburgse parket een andere aanpak bij overlijdens die op het eerste gezicht natuurlijk zijn. Voordien werd de dood gewoon vastgesteld door een opgeroepen dokter en bleef het vaak bij een 'natuurlijke dood'. Nu kan het parket meteen een wetsdokter vorderen om een eerste externe lijkschouwing uit te voeren, waarna mogelijk een autopsie volgt.

Gisteren werd er al een dergelijk zaak in beroep behandeld. Het had er alle schijn van dat een Poolse bouwvakker een natuurlijke dood stierf omdat hij een zware drinker was. Maar de vernieuwde aanpak bracht aan het licht dat hij werd vermoord door een collega.

En ook in de zogenaamde tiramisu-moord in Alken deed het gerecht een ongeveer zelfde ontdekking. De echtgenoot van een 46-jarige vrouw werd beticht van moord. Ook twee andere dossiers werden nog naar de categorie moord gebracht. Over die twee andere dossiers wil procureur-generaal Boyen niets kwijt.

Tags parket moord