Nederlandse topvoetballer Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe liggen aan basis genezing van baby uit Arendonk

door: PMN
Baby Miguel heeft te kampen met een ernstige oogaandoening. Zo kan hij de rest van zijn leven niet meer zien, tenzij één man hem kan redden maar die man woont wel in New York.

James Aquavella is de enige man die baby Miguel kan helpen. Aquavella is een 85-jarige arts. Maar goedkoop is hij niet. Om hun baby te helpen moesten de ouders wel 110.000 euro ophoesten. Veel geld dat ze niet hadden.

Miguel kwam op 26 juli ter wereld met de ernstige oogaandoening sclero cornea. Bij het jongetje groeide het oogwit over de pupil heen. Als hij niet binnen de zes maanden een heelkundige ingreep onderging, zou hij voor de rest van zijn leven blind zijn. De Luikse professor Bernard Duchesne oordeelde dat enkel de Amerikaanse chirurg Aquavella de ingreep kon uitvoeren.

Crowdfundig
Lieveke en Michael begonnen met crowdfunding een actie om het nodige geld bij elkaar te krijgen. Op een maand tijd kregen ze het bedrag bij elkaar, al mogen ze vooral ook de Nederlandse topvoetballer Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe dankbaar zijn. Die waren zo aangegrepen door het verhaal dat ze een flinke duit in het zakje deden.

"Het is prachtig"
De dubbele operatie vond plaats in december. “Het resultaat is fantastisch”, zegt Lieveke in Het Nieuwsblad. “Hij herstelt heel goed, het is prachtig om te zien hoe hij in de box zijn spulletjes vastpakt en hoe hij ernaar kijkt. We hebben de indruk dat hij echt de kleurtjes ziet. Al weten we nu niet zo veel over wat hij ziet en hoe hij dat ziet. Wanneer hij kan lopen en praten, weten we pas echt meer."

Boek
Het hele verhaal van Miguel zal ook in boekvorm verschijnen. “In hun stukje vertellen ze hoe Wesleys moeder hen op ons verhaal had gewezen en hoe dat hen geraakt heeft. We hebben nog altijd wekelijks contact, ik bezorg hen geregeld foto's en filmpjes van Miguel. Ze vinden het heel prettig om van zo dichtbij betrokken te blijven. Er staat binnenkort ook een ontmoeting met de moeder van Wesley gepland. We hopen dat haar zoon en schoondochter daar ook bij kunnen zijn.”