VTM

Roel Vanderstukken heeft het nog steeds erg moeilijk: “Toen ging het niet meer op de set bij mijn terugkeer”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Voor de fans van Familie is het vandaag een speciale dag. Roel Vanderstukken (41) maakt zijn comeback. De acteur verdween een tijdje van het scherm na een zware hartoperatie.

Toen Roel voor het eerst terug op de set stond, was dat voor hem zeer zwaar. “Ik ben dan ook drie maanden weggeweest, normaal is dat maximaal vier weken”, reageert Roel in Het Nieuwsblad. “Bij mijn terugkeer voelde ik dat ik geen volledige draaidag aankon. Rond twee, drie uur in de namiddag ging mijn licht uit terwijl ik vroeger werkdagen van tien uur had, schmink en autoritten niet inbegrepen.”

“Ik ben bijna zeven uur onder narcose geweest, ze rekenen een maand per uur narcose om te herstellen. Bij mijn ­terugkeer op de set vergat ik stukjes tekst, struikelde ik over woorden, mentaal was dat best heavy. Ik besefte dat ik nog een lange weg te gaan had. Al wist ik ook: ik ben er nog, het had anders kunnen lopen. Ik weet nu nog meer hoe belangrijk het is om te doen wat je graag doet.”

Al die tijd werd Roel vervangen door Govert Deploige. “Hij heeft het goed gedaan”, zegt Roel. “Hij heeft er zijn eigen versie van gemaakt. Nu is het weer aan mij, met mijn versie. Dat is wennen, want er is mijn personage natuurlijk van alles overkomen. Hij is een nieuw lief tegengekomen, om maar iets te zeggen. (lacht)” 

“De reacties aan het adres van Govert waren niet altijd positief. Ik heb dat zelf gemerkt toen de familie Pauwels destijds opdook in Familie, dat was ook wennen. Sociale media vergroten dat uit. Gelukkig maken sociale media ook hartverwarmende reacties los. En die heb ik massaal gekregen, het was een hart onder de riem. Ik keer in Familie niet terug met een verborgen knipoog of zo. Ineens zal ik er weer zijn. Als kijkers er meteen weer aan gewend zijn, is het voor mij geslaagd.”