Dood van twintiger laat diepe wonden na: "Hij zag zijn kindjes zo graag"

door: STS
Kaars - rouw - overlijden
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De dood van een twintiger bij een arbeidsongeval op een vissersboot laat diepe wonden na bij zijn echtgenote. Hij laat ook twee jonge kindjes achter.

Michael (23) was amper vijf weken geleden voor de tweede keer vader geworden van een dochtertje. Hij had ook al een dochtertje van 14 maanden.

"Ze beseft ook niet wat er nu gebeurt, maar ze keek er wel enorm naar uit wanneer haar papa belde. Dan was ze uitzinnig. Ze zag hem zo graag, en hij zijn kindjes ook", vertelde de weduwe van het slachtoffer aan VTM.

Dagelijks videobelde het koppel met elkaar. "We waren aan het wachten op zijn telefoontje, maar het is niet meer gekomen."

De visser uit Bredene kreeg een tuig van drie ton op zich tijdens een tocht met een vissersboot en overleed ter plaatse. Een collega raakte zwaargewond aan zijn been.

"Ik had er echt schrik voor dat er eens iets zou gebeuren", zegt zijn weduwe. "Maar het was zijn leven. Hij zei altijd: als je wil dat ik een ander beroep kies, gaan we scheiden. Zo hard leefde hij voor zijn job."