Parket heeft meer informatie over tragisch ongeval waarbij 3-jarig meisje omkwam

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De peuter die om het leven kwam bij een verkeersongeval, overleed aan de gevolgen van een zwaar schedeltrauma, zo heeft het parket bekendgemaakt.

Het ongeval deed zich maandagavond voor, toen een fiets met kinderzitje omviel en op de weg terechtkwam. Vervolgens kwam er een wagen aangereden.

"Ter plaatse konden de politiemensen vaststellen dat een 3-jarig meisje uit Linter naast het voetpad op de rijbaan lag. Verschillende zorgverleners waren bezig met de reanimatie van het kind", meldt het parket.

"Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven, waar zij even later overleed ten gevolge van een zwaar schedeltrauma."

"De 29-jarige moeder van het meisje was in shock, gaf een wisselend eerste relaas en kon nog niet verhoord worden."

Bestuurder hoorde bonk

De bestuurder van het voertuig, een 49-jarige man uit Linter, legde een negatieve adem- en speekseltest af. "Hij verklaarde dat hij een bonk hoorde en in zijn spiegel een fiets op de grond zag liggen. Hij zou geen fietser gezien hebben en zou zich onmiddellijk aan de kant hebben gezet."

"Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige ter plaatse zou de fiets, met het kindje achterop in het kinderzitje, omvergevallen zijn, waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam en mogelijk werd aangereden."

"Hoe de fiets gevallen is, wordt verder onderzocht. Zowel het voertuig als de fiets zullen verder worden onderzocht door de verkeersdeskundige. Ook politioneel wordt het onderzoek verdergezet."