Trucker die Kato (12) doodreed kent straf: "Maar wij zijn gestraft voor het leven en hij heeft nooit sorry gezegd"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

De vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij een ongeval in Zwevegem waarbij een kind om het leven kwam, is veroordeeld.

In september 2020 fietste de 12-jarige Kato met een vriendinnetje naar school. Een vrachtwagen haalde hen in bij een wegversmalling. Bij dat manoeuvre haakten de jonge fietssters in elkaar en kwam Kato onder de wielen van de vrachtwagen terecht.

De rechtbank sprak een voorwaardelijke celstraf van zes maanden uit tegen de chauffeur. De man mag ook een half jaar niet rijden. Tevens moet hij een boete van 4.000 euro betalen.

"Op het moment dat ik telefoon kreeg van de advocaat klopte het hart in mijn keel. Toen ik het vonnis en de straf hoorde, dacht ik: oef. Maar anderzijds denk je meteen: wij zijn wel gestraft voor het leven", vertelde de moeder van Kato aan Focus-WTV.

"Wij hebben nooit gesproken met de chauffeur. Ik vind het heel jammer dat hij nooit zijn excuses heeft aangeboden. Hij kon dat anoniem doen, hij kon dat via de advocaten doen... Hij heeft nooit een simpele 'sorry' gezegd. Dat wringt wel. Dat vind ik echt wel jammer."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24