Dodelijk drama in pretpark: Politie trekt eerste conclusies

door: STS
Pretpark - achtbaan
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het onderzoek naar een dodelijk incident in een Duits pretpark heeft al enkele conclusies opgeleverd.

Afgelopen zaterdag speelde er zich een drama af in het Klotti pretpark. Een 57-jarige vrouw werd toen uit een achtbaan geslingerd.

De politie heeft onderzocht of de dood van de vrouw te wijten is aan derden, maar de conclusie luidt dat er geen verdenking van criminele feiten is, meldt The Daily Mail.

Volgens de openbare aanklager is de vrouw uit haar stoeltje gegleden toen het wagentje een bocht maakte, waarna ze vanop een hoogte van circa acht meter naar beneden viel.

Hulpverleners probeerden de vrouw te reanimeren, maar die pogingen bleken vruchteloos.

Na het incident sloot het pretpark gedurende enkele dagen de deuren. Nu is het park weer open, maar de attractie in kwestie blijft voorlopig gesloten. Het pretpark wil extra controles laten uitvoeren en er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt en veilig is voor de bezoekers.

"We zijn nog steeds erg aangeslagen en het zal voor ons moeilijk zijn om terug te keren naar het dagelijkse leven. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, we wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijden", liet het pretpark via een mededeling weten.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24