Meisje van 12 jaar zwanger van volwassen vriend: "Hij is weg, maar ik ga de baby houden"

door: STS
Zwanger - zwangerschap
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een 12-jarig meisje is zwanger geraakt. Haar volwassen ex-vriend wordt door de politie ondervraagd.

De Russische Dasha had haar vriend eerst verteld dat ze 16 jaar oud was. Maar voor het koppeltje voor het eerst seks had, biechtte ze op dat ze eigenlijk 12 jaar oud was.

Nu heeft Dasha niet langer een relatie met de vader van haar ongeboren kind. Toch zegt ze "verrukt" te zijn met de komst van de baby. Ze wil het kind samen met haar moeder opvoeden, terwijl ze verder naar school blijft gaan, in de hoop om ooit tandarts te worden.

"We begonnen op 28 juni te daten", citeert The Daily Mail haar. "Ik vertelde hem eerst dat ik 16 was, omdat ik dacht dat hij me niet zou willen als hij wist dat ik te jong was. Enkele dagen later vertelde ik hem dat ik 12 ben."

Film

"Hij vroeg me om bij hem langs te komen. We praatten wat, keken naar een film, en toen het gebeurde het, onverwachts. Ik zei hem dat we een condoom nodig hadden, maar dat weigerde hij."

"Ik had verwacht dat hij het kind met mij zou willen opvoeden, dat hij een gezin wilde stichten. Ik had niet verwacht dat hij mij zou verlaten. Ik krijg geen steun van hem. Hij lachte over mijn zwangerschap, dus maakte ik het maar uit."

Moeder geschokt

"Ik was geschokt", zegt de moeder van het meisje. "Ik vroeg haar wat ze wou doen. Tot mijn verbazing was ze blij. Ze heeft altijd van kleine kinderen gehouden en vroeg mij altijd om een broertje of zusje."

De politie ondervraagt de vader van het kind. Hij wordt mogelijk strafrechtelijk aansprakelijk gesteld.

Download nu de gratis app van Redactie24