Tragisch: Baby verdrinkt nadat moeder flauwvalt door coronavaccin en stress

door: STS
Baby
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een baby is op tragische wijze om het leven gekomen. Het meisje verdronk omdat haar moeder was flauwgevallen, een dag na haar inenting tegen het coronavirus.

De vrouw uit het Engelse Christchurch was haar negen maanden oude baby een badje aan het geven, de dag nadat ze haar eerste dosis van het AstraZeneca-vaccin kreeg.

Ze viel flauw, waardoor haar dochtertje verdronk in het 7 à 8 centimeter diepe water, meldt The Daily Mail.

Toen haar echtgenoot thuiskwam, vond hij zijn vrouw bewusteloos op de vloer van de badkamer. Tot zijn afgrijzen zag hij daarna hoe zijn dochtertje met haar gezicht naar beneden in het badje lag.

De man kon zijn echtgenote wakker schudden en probeerde zijn dochtertje te reanimeren, terwijl hij tegelijk de hulpdiensten verwittigde. Die brachten de baby per helikopter over naar het ziekenhuis. Het meisje werd er enkele uren later doodverklaard.

De feiten speelden zich af op 23 maart 2021. Een politieonderzoek naar de gebeurtenissen is nu afgerond.

De zeldzame bijwerking dat iemand slaperig wordt van het vaccin werd in rekening genomen. Bovendien had de moeder al enkele dagen slecht geslapen en slecht gegeten, omdat het kind normaal gesproken twee dagen later een operatie moest ondergaan wegens een aangeboren hartafwijking.

De conclusie van het onderzoek luidt dat de dood van de baby een tragisch ongeval was.

Download nu de gratis app van Redactie24