Vreselijk drama: "Broers van 7 en 13 jaar krijgen straks te horen dat hun beide ouders dood zijn"

door: STS
Busramp - hulpdiensten
Afbeelding bron: Photonews

Meer en meer wordt duidelijk welk verschrikkelijk drama er zich heeft afgespeeld in Italië. Bij een busramp zijn daar 21 doden en 15 gewonden gevallen.

Het ongeval deed zich voor in Mestre, in de buurt van Venetië. Een bus stortte van een viaduct naar beneden en vloog in brand. De hulpdiensten stonden voor een enorme uitdaging om geknelde overlevenden te kunnen bevrijden.

21 mensen lieten het leven. "Onder de slachtoffers bevinden zich heel veel jonge mensen. Bij de doden is er bijvoorbeeld een baby'tje van enkele maanden oud", was te horen op VTM.

"Er zijn ook twee tieners overleden. En op dit moment liggen er twee Duitse broers van 7 en 13 jaar in het ziekenhuis. Zij werden vannacht geopereerd en krijgen straks te horen dat hun beide ouders overleden zijn. Het zijn echt dramatische verhalen."

Veertien doden en vier gewonden konden nog niet geïdentificeerd worden. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren, het viaduct is op die plaats kaarsrecht. De verouderde vangrail kon de bus alleszins niet tegenhouden.

Dat er geen remsporen staan op het asfalt doet wel vermoeden dat de chauffeur (40) onwel werd achter het stuur.

Busramp
Afbeelding bron: Photonews