Advocaat, die sterrenchef Nick Bril bijstaat nadat die een stagiair aanreed, riskeert zelf celstraf

door: PMN
Omar Souidi
Afbeelding bron: Photonews

Maandagochtend gebeurde er een ongeluk bij The Jane. Grote baas en sterrenchef Nick Bril reed er een stagiair aan. De stagiair vecht nog steeds voor zijn leven.

Nick Bril wordt bijgestaan door de Antwerpse advocaat Omar Souidi (38). Het Laatste Nieuws schrijft dat de advocaat woensdag zelf ook voor de rechter moet verschijnen. Souidi moet voor de politierechtbank verschijnen voor het plegen van vluchtmisdrijf.

We gaan even terug naar 4 april 2023. Op de Wijnegemsteenweg in Schilde staat een Land Rover compleet vernield in de berm. Net daarvoor hadden buurtbewoners een luide klap gehoord.

Uit onderzoek bleek dat de chauffeur met hoge snelheid een flauwe bocht gemist heeft, daarna een haag ramde en twee geparkeerde auto’s. De Land Rover kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een verlichtingspaal, die volledig werd uitgerukt.

Ooggetuigen zagen advocaat Omar Souidi uit de auto stappen. Ze herkenden hem als de advocaat van voetballer Radja Nainggolan. De advocaat wachtte niet tot de politie ter plaatse kwam en wandelde weg van de plaats van het ongeval.

Daardoor kon de politie geen vaststellingen doen bij hem. Was de advocaat op dat moment bijvoorbeeld dronken? Dat is niet gecontroleerd kunnen worden.

Souidi wordt nu vervolgd voor het veroorzaken van het ongeval en het feit dat hij vluchtmisdrijf pleegde. Hij riskeert een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot maximaal vijf jaar en zelfs een gevangenisstraf van vijftien dagen tot zes maanden.