Opvallend hoe ze weten dat Omar Souidi veel te snel reed bij ongeval

door: STS
Omar Souidi
Afbeelding bron: Photonews

De bekende Antwerpse advocaat Omar Souidi riskeert een rijverbod en een boete. Hij crashte vorig jaar met zijn wagen en verliet daarna de plaats van het ongeval.

Souidi maakte in Schilde brokken met zijn Land Rover. Hij botste tegen twee geparkeerde voertuigen en een verlichtingspaal. Daarna wandelde hij weg.

Het is nu afwachten welke straf hij daarvoor krijgt. Er wordt een rijverbod van in totaal anderhalve maand geëist, en in totaal 2.000 euro boete voor overdreven snelheid en het plegen van vluchtmisdrijf.

Maar waarom lijkt het vast te staan dat Souidi aan overdreven snelheid reed? "Om te bewijzen dat hij te snel reed, deed de procureur een beroep op telefonieonderzoek", weet de VRT.

"Daaruit zou blijken dat Souidi 144 kilometer per uur reed waar hij eigenlijk maar 70 km/u mocht rijden."

De tijdspanne waarin Souidi zich tussen verschillende zendmasten begaf zou dat bewijzen. "Al kan die snelheidsbepaling enkel bij benadering gebeuren", vertelde een stralingsdeskundige aan de openbare omroep.

"Zeer nauwkeurig is het niet. Maar het gaat hier om het dubbele van de toegelaten snelheid. Dus zelfs als je een heel grote foutenmarge neemt, kan je hier wel stellen dat Souidi te snel reed."