Bezoekers van Plopsaqua ontdaan na wat hen overkomen is: “Uit zwembad gezet omdat dit kledingstuk niet is toegestaan maar een boerkini mag wel”

door: PMN
Plopsaqua
Afbeelding bron: Photonews

De bezoekers van Plopsaqua zijn ontdaan na wat hen overkomen is. Het regent intussen klachten.

Mannelijke bezoekers die in Plopsaqua een losse zwemshort droegen werden prompt geweigerd of zelfs uit het zwembad gehaald. Ze zijn sinds deze zomer verboden in Plopsaqua van De Panne en Landen-Hannuit.

Alleen aansluitende zwembroeken in lycra zijn nog toegelaten. De bezoekers klagen steen en been.

“Mijn neef had een zwemshort aan maar hij moest uit het zwembad. Dat kan er bij mij niet in”, citeert Het Nieuwsblad een bezoeker.

“Alleen strakke zwembroeken zonder zakken zijn toegestaan. Dat hadden ze op het etiket moeten vermelden.”

Ook een andere bezoeker maakte iets gelijkaardigs mee. “Wij werden verzocht het zwembad te verlaten als we geen zwembroek in de winkel ter plekke gingen kopen. Absurd, want het is de winkelprijs maal drie.”

Regels
Bij Plopsa houden ze voet bij stuk en zeggen ze dat de regels heel duidelijk zijn. Een rode banner op de website waarschuwt al dat de regels verstrengd zijn en het staat ook op het ticket.

“Het moet strenger voor de veiligheid”, zegt Sofie Loy van Plopsa. “Zo’n losse short kan bijvoorbeeld blijven haperen in de zwembadattracties.”

“En ook op het vlak van hygïene is het beter. We merkten dat mensen een hele dag met zo’n short in het pretpark rondliepen en dan de laatste uren van die dag met diezelfde short het zwembad indoken. Dat willen we vermijden."

Boerkini
Er zijn ook heel veel bezoekers die zeggen dat een boerkini wel toegestaan is. Van Loy zegt dat dit is toegestaan wanneer die gemaakt is van een aansluitende badstof en tot aan de ellebogen en knieën komt.

Tags plopsaqua