Dagje Plosaqua valt in het water: "Urenlang buiten wachten, ondanks dat we ticket hadden"

door: STS
Plopsaqua
Afbeelding bron: Photonews

Wat een leuke uitstap moest worden naar Plopsaqua in Landen, is voor meerdere bezoekers op een grote teleurstelling uitgedraaid. Ze mochten niet binnen en moesten urenlang buiten wachten.

Afgelopen zondag wilden veel mensen verkoeling zoeken, met een frisse duik in waterpark Plopsaqua. Maar de maximumcapaciteit werd bereikt, waardoor er geen volk meer naar binnen mocht.

Begrijpelijk, maar sommige bezoekers hadden wel op voorhand een ticket gekocht, voor die specifieke dag.

"We zijn rond 14.00 uur aangekomen bij het zwembad. Daar vertelde een parkeerwachter ons meteen dat we voor 16.00 uur niet naar binnen zouden kunnen", vertelde één van de gedupeerde bezoekers aan Radio2.

Hij had de tickets via het bid & buy systeem op de website van het waterpark gekocht. "Bezoekers kunnen daar zelf hun ticketprijs bepalen en zo mogelijks korting krijgen op de reguliere prijs", vertelde de woordvoerder van Plopsa aan de zender.

"Je geeft daarbij een datum op waarop je het park wenst te bezoeken en het aantal personen. Daarna doe je een bod op die tickets en dan krijg je te zien of je de tickets al dan niet wint."

"Mensen met een bid & buy ticket die niet binnen geraken, geven we altijd de keuze: wachten tot de capaciteit het opnieuw toelaat of terugkeren op een andere dag naar keuze."