Ernstig incident in Walibi: Vrouw gooit zich uit achtbaan

door: STS
Walibi - Vampire
Afbeelding bron: Photonews

In het pretpark Walibi, in Waver, heeft zich een incident voorgedaan. Een vrouw heeft er zich uit een attractie moeten werpen.

De vrouw uit Frankrijk wilde afgelopen zondag een ritje maken in de Vampire, een achtbaan waarbij je onder de rails hangt, met de benen los.

Ze stapte achteraan in. Iedereen werd vastgemaakt, maar bij haar was dit niet het geval. Bij haar bleef het veiligheidsharnas naar boven staan.

Bij het vertrek wierp de vrouw zich uit haar zitje. Ze kon zich nog net op het platform werpen. De attractie werd daarna stilgelegd.

De vrouw is hevig geschrokken door het incident. "De arts van het park constateerde een lage bloeddruk en een verhoogde hartslag", vertelde ze aan de Franse krant La Voix du Nord.

"De manager bood aan om gratis gebruik te maken van het restaurantgedeelte, maar een wafel eten was wel het laatste waar ik zin in had."

Haar huisarts constateerde nadien dat de vrouw aan posttraumatische stress leed. "Ik kan niet slapen en ik heb nachtmerries. Ik kan het niet verhelpen om tegen mezelf te zeggen dat ik daar bijna gestorven was."

Walibi vertelde aan de krant dat er onderzocht wordt hoe het incident zich kon voordoen.