Familie kan eindelijk afscheid nemen: Dertig jaar oude verdwijningszaak opgelost

door: STS
Politie - Brugge
Afbeelding bron: Photonews

In Brugge is een meer dan dertig jaar oude verdwijningszaak wellicht opgelost. Het gaat om een man die in 1990 verdween met zijn wagen.

Afgelopen zondag meldde een getuige aan de Brugse politie dat hij aan de Damse Vaart onder het wateroppervlak de contouren van een voertuig had waargenomen.

Een duiker begaf zich onder water en de brandweer haalde vervolgens een oude Ford Taunus boven. De Cel Vermiste Personen werd verwittigd, en die legde zeer snel de link met een verdwijningsdossier uit 1990. In de zomer van dat jaar verdween een man uit Brugge die op dat moment 38 jaar was. Hij werd voor het laatst gezien met zijn voertuig, een Ford Taunus.

Verder onderzoek wees uit dat er zich in het voertuig menselijke resten bevonden, alsook persoonlijke spullen van de verdwenen man, zoals zijn identiteitskaart. Verder onderzoek volgt nog, maar het parket zegt voldoende elementen te zien om aan te nemen dat het over de verdwenen dertiger gaat. Zijn familie werd op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.