Heel wat vernieuwingen in de Audi Q6 E-Tron die binnenkort op de markt komt

door: PMN
Audi Q6 E-Tron
Afbeelding bron: Audi

Audi brengt binnenkort een nieuwe SUV op de markt. Het gaat om de Audi Q6 e-tron. Het is de halfbroer van de Porsche Taycan.

De nieuwe Audi Q6 e-tron is op het Premium Platform Electric (PPE) gebouwd. Het platform werd samen met Porsche gebouwd. Zowel de Audi Q6 E-tron, de Porsche Macan en de Audi A6 e-tron zullen op dat platform aangeboden worden, schrijft ‘Bright’.

Met de komst van de Q6 E-tron heeft Audi heel wat vernieuwingen in petto. Wie Audi zegt, zegt natuurlijk ook verlichting. Het merk staat erom bekend altijd zijn best te doen op gebied van verlichting.

Dat zal zo ook zijn bij de nieuwe OLED-achterlichten 2.0. Die kunnen nu communiceren met de auto. Er is bijvoorbeeld een communicatielicht dat andere weggebruikers waarschuwt voor ongevallen op pech. Op de achterkant van de lichten kunnen bijvoorbeeld ook gevarendriehoeken getoond worden.

Het interieur is heel luxe. Het staat vol met schermen. De passagier heeft een 10,9 inch MMI-display waarop de bestuurder niet kan meekijken. Ook de optie Augmented Reality Head-Up Display, dat informatie projecteert op je vooruit, is weer beschikbaar.

Tags audi