Verkoop tweedehands auto draait uit op gewelddadige carjacking: Jonge daders gepakt na achtervolging met helikopter

door: STS
Politie - helikopter
Afbeelding bron: Photonews

De verkoop van een wagen is uitgedraaid op een gewapende carjacking. Twee tieners uit Duitsland konden opgepakt worden na een spectaculaire achtervolging.

Een man uit Rotselaar wilde zijn Audi RS 6 verkopen. Hij had daarvoor op 20 september rond 16.30 uur afgesproken met twee geïnteresseerden.

"De man reed de wagen buiten en deed een rondgang met de kopers. Volgens de verklaring van het slachtoffer haalde één van de verdachten plots een vuurwapen uit zijn zak en werd hij hiermee bedreigd", meldt het parket.

"Het slachtoffer probeerde zich te verweren, waarop er werd geduwd en getrokken. Hij werd daarna verschillende keren geslagen en gestampt."

Helikopter

De verdachten stapten vervolgens in de Audi en reden ermee weg. Het slachtoffer deed aangifte, waarna verschillende politiezones op zoek ging naar de gestolen wagen.

Agenten van politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) konden de wagen aantreffen aan een tankstation in Aarschot.

De verdachten reden vervolgens aan een zeer hoge snelheid weg. Meerdere ploegen zetten de achtervolging in en een politiehelikopter werd ingeschakeld. "Die kon het voertuig terugvinden in Westerlo, naast een groot maïsveld."

Onder schot

De verdachten vluchtten in de richting van een bos, maar konden gevat worden. "De eerste verdachte gaf zich over nadat de agenten hem onder schot hielden, de tweede vluchtte opnieuw verder het bos in. Hij kon niet veel later eveneens worden opgepakt."

Beide verdachten werden gearresteerd. Het gaat om jongemannen van 17 en 18 jaar uit Duitsland. De minderjarige verdachte zal voor de jeugdrechter moeten verschijnen, zijn meerderjarige kompaan voor de onderzoeksrechter.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24