Kritiek op voorrangspas Plopsaland: "De rijken mogen meer plezier hebben dan de armeren"

door: STS
Plopsaland Steve Van Den Kerkhof
Afbeelding bron: Photonews

Plopsaland voert een pas in waarmee je lange wachtrijen aan de attracties kan vermijden. Voor 35 euro bovenop de ticketprijs mag je 9 keer per dag de rij voorbijsteken.

Wij vroegen op onze Facebookpagina aan de lezers naar hun mening over deze voorrangspas.

"Leg dit maar eens uit aan de kinderen die aanschuiven en anderen voor zien gaan", zegt Danielle. "'Oh ja, sorry, maar die hebben véél meer geld dan wij'?"

"Ik dacht net dat we onze kinderen hoorden te leren géén onderscheid te maken tussen mensen. En dit van Studio 100", schrijft Danka.

"Eén van de laatste grote pretparken die dit nog niet doen. En als je er nog kent die dit niet doen, ga er snel heen, want dit zal overal zo worden", stelt Nick.

"Velen moeten al sparen om de gewone tickets te kunnen kopen voor hun gezin. En omdat je dan wel geld genoeg hebt, mag je ook nog eens voorbij gaan in de rij. Jammer", vindt Lien.

"Iedereen gelijk voor de wet. Als je moet aanschuiven, moet je aanschuiven zoals een ander. Anders blijf je thuis. Die 35 euro extra is voor mensen met geld. Mensen met weinig geld zijn dan weer de dupe", vindt Eddy.

"Super, dit kan je in Disneyland en grote pretparken in de VS ook doen. Ik vind het een voordeel", laat Sandy weten.

"Iedereen een kans geven zonder bij te betalen. Laat de mensen gewoon een nummertje nemen zoals in de winkels", stelt Anna voor.

"Jammer. Beter zou zijn om het aantal bezoekers per dag te limiteren. Zo wordt een te grote drukte vermeden. Maar ik denk niet dat Gert hiermee gelukkig zal zijn", stelt Sylvie.

"Als er nu eens veel mensen een voordeelpas kopen, staan ze weer even ver. Amai, discriminatie in een 'pret'park", schrijft Christine.

"Veel te duur. Vroeger kon je bij Eurodisney ook al zo'n pas kopen. Ga gewoon op een rustige dag met iets minder mooi weer, dan heb je zo'n pas niet nodig", raadt Betty aan.

"Ook al ga ik niet naar een pretpark: ik zou dat kopen, omdat ik geen goede rug heb. Voor mij is een of twee uur rechtstaan voor een attractie afzien", zegt Stijn.

"Zeer slecht, het zou verboden moeten zijn. De rijken mogen weer meer plezier hebben dan de armeren. Dat slaat nergens op", vindt Lamelo.

"Discriminatie. Mensen die zich financieel pijn doen om hun kinderen een leuke dag te bezorgen kunnen blijven staan. Ik snap niet dat ze over zoiets al maar kunnen nadenken", schrijft Marc.