Medelijden met gedupeerden is groot: "Ocharm, al die mensen die hun centen kwijt zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De staking van het beveiligingspersoneel van de luchthaven van Charleroi heeft voor de nodige chaos gezorgd.

Het personeel van de beveiligingsfirma staakte om te voorkomen dat er een tweede firma bij zou komen. Vele reizigers zagen hun reis in het water vallen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heb jij begrip voor de toestanden op de luchthaven van Charleroi? Hoe had dit volgens jou beter aangepakt kunnen worden?"

"Geen begrip. De gewone mensen zijn altijd het slachtoffer", vindt Christine.

"De stakingen zijn steeds tegen de gewone burgers, die er niets aan kunnen doen, maar wel de dupe zijn. Met dank aan de vakbonden", schrijft Andre.

"Dat kan totaal niet. Ze huren een andere firma en nog laten ze de deuren dicht en stoppen ze om 16.00 uur. Er zijn oplossingen genoeg. Plus die mensen in de kou krijgen geen geld terug en hun vlucht is weg. Schandalig", is Sandra van mening.

"Het heeft natuurlijk nadelen voor de mensen die op reis vertrekken, maar ik heb deze zomer genoeg gezien op de luchthaven van Zaventem en kan er wel inkomen waarom ze staken", schrijft Heidrun.

"Nee, mensen zijn hun geld en vakantiereis kwijt! Kijken voor andere oplossingen", zegt Ilse.

"Ik heb veel respect voor stakers. Als het uw of mijn job is, zouden we het ook doen. Maar je zou maar op reis of zakenreis gaan, dan is het heel erg dat je zo strandt. En zeker als er niet gecommuniceerd wordt", schrijft Sabine.

"Ik vind het een echte schande. En dan gaan ze verwonderd zijn dat alle maatschappijen vertrekken. En ocharm, al die mensen die hun centen kwijt zijn", zegt Alain.

"Eindelijk een staking die wat opbrengt. Dat is wat anders dan een wandeling door Brussel", vindt Gino.

"Het zal je maar overkomen, maar met een witte ballon op te laten is nog nooit veel verkregen geworden", merkt Lieve op.

"Stakingen op luchthavens zouden minstens drie maanden op voorhand moeten aangekondigd worden", vindt Michel.

"Ik vind het er ferm over. Dat is de gewone burger pesten. Er zijn andere manieren op zich te uiten, als ze reden hebben tenminste. Nee, dit keur ik gewoon niet goed", schrijft Anthony.

"Dat de vakbond de tickets terugbetaalt aan de gedupeerde reizigers", stelt Michel voor.

"Staken en de brave burger de duvel aandoen, dat zijn de vakbonden. Wie gaat de schade betalen? Niet de vakbond, denk ik", schrijft Lisette.

"Ze hadden het leger het werk van de bewakingsfirma kunnen laten overnemen", merkt Mario op.