Regering niet gespaard van kritiek: "Je moet verdomd cynisch zijn om zoiets te doen"

door: STS
Alexander De Croo - Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Maandag besliste de regering om in te grijpen tegen de hoge energie- en brandstofprijzen. Een hele reeks maatregelen werd afgekondigd.

De btw op gas gaat naar 6%, wie verwarmt met stookolie krijgt een premie van 200 euro en de accijnzen op brandstof worden verlaagd.

Wij vroegen op onze Facebookpagina aan de lezers: "Ben jij tevreden met de maatregelen van de regering?"

"Die hoogbegaafde mensen in de regering blijven denken dat wij allemaal achterlijk zijn. Besparen op verwarming in de zomer gaat niet veel veranderen aan de jaarfactuur", stelt Jacques.

"10 euro korting per 60 liter tanken. In plaats van 120 euro nu 110 euro. Wauw, dat gaat echt het verschil maken", schrijft Johnny.

"Beter dan niets. Er bestaat een spreuk: wie het kleine niet eert is het grote niet weerd", zegt Joel.

"Onze regering heeft het weer goed uitgedokterd. De maanden waarin het minste verbruikt wordt, krijg je vermindering. We zijn voor de zoveelste keer bedot", vindt Freddy.

"Een regelrechte schande. Ze doen alsof ze de reddende engel zijn, maar het is eerder een duivels geschenk. Wat gaan we eraan hebben, het begint weer warmer te worden", merkt Danny op.

"Beter dan niets, maar de btw-verlaging naar 6% zou moeten blijven, in plaats van weer eindeloze discussies te krijgen eind september", zegt Luc.

"De maatregelen zijn eerder een pestgedrag. Mensen blij maken met een dode mus... Schandalig", vindt Lisette.

"Je moet verdomd cynisch zijn om jezelf als regering op de borst te kloppen om een korting toe te kennen op verwarming tijdens de zomermaanden", stelt Rik.

"Ze lachen ons gewoon uit in ons gezicht", vindt Annie.