Slecht nieuws voor fans van Bart De Pauw: Topman van VRT heeft duidelijke boodschap

door: STS
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

De kans dat Bart De Pauw in nieuwe programma's van de VRT gaat opduiken, is onbestaande. Dat zegt Frederik Delaplace, de CEO van de openbare omroep.

Bart De Pauw kwam in opspraak door grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van verschillende vrouwen. Het kwam tot een proces. Eind 2021 werd De Pauw veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf voor het stalken van vijf vrouwen, en elektronische overlast ten opzichte van één vrouw.

Sindsdien was het stil rond De Pauw, tot de VRT recent besloot om de documentaire 'Het proces dat niemand wou' uit te zenden, om de docu daarna weer uit de programmering te halen, en uiteindelijk dan toch uit te zenden.

Nieuwe programma's met De Pauw moeten we niet verwachten. De topman van de VRT zegt dat dit niet de bedoeling was van de gesprekken die hij voerde met De Pauw. "Het zou bijzonder merkwaardig zijn dat de gedelegeerd bestuurder van de publieke omroep opnieuw gaat samenwerken met iemand die kort geleden nog 13 miljoen euro schadevergoeding vroeg van dit huis", sprak Frederik Deleplace in 'Terzake'.

"Nee, dat was niet de insteek van de gesprekken. De insteek was dat wij dachten in eer en geweten iets goeds te doen in deze zaak, door de ontbrekende elementen - namelijk het schuldbesef en de excuses - makkelijker te maken."