"Zo laat je zien dat die twee dames ongelijk hebben": Oprichter van 'Met korte broek en frigobox naar Knokke' doet belangrijke oproep

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De oprichter van het evenement 'Met korte broek en frigobox naar Knokke' op Facebook doet een oproep. Duizenden mensen geven aan dat ze zaterdag naar Knokke zullen trekken, tienduizenden geven aan geïnteresseerd te zijn.

Het evenement ontstond als reactie op twee dames die in een filmpje aangaven zich te ergeren aan mensen in korte broek en frigoboxtoeristen die hun eigen eten meenemen.

Hoeveel volk er zaterdag werkelijk zal opdagen, is moeilijk te zeggen. De gemeente zet alvast extra politieagenten in.

De politie wijst erop dat de oprichter van het ludieke evenement een aansprakelijkheid draagt. "Er is altijd een aansprakelijkheid voor een evenement dat niet is goedgekeurd omdat er ook geen officiële aanvraag is gebeurd", werd verteld aan VRTNWS.

De oprichter zag zich genoodzaakt om te reageren en schrijft op de FB-pagina: "Wij hebben enorm genoten van de grote belangstelling voor het fictieve event 'Met korte broek en frigobox naar Knokke!'. Dit evenement was als grap opgestart en is dus ook fictief."

"Het was de juiste gelegenheid voor ons allemaal om een punt te maken, een punt dat de zee en in dit geval Knokke voor iedereen toegankelijk moet zijn en blijven. Ongeacht je financiële mogelijkheden. De opzet is gelukt, alle media hebben het er uitgebreid over gehad."

"Op dit moment is het wel helemaal uit zijn voegen gebarsten en lijkt het erop dat er - ondanks dat het een fictief event is - er mensen zullen zijn die effectief zullen afzakken naar Knokke. Dit was niet de opzet, maar het is natuurlijk niet verboden."

Richtlijnen

"Om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige dag heeft en alles goed en vlot verloopt, vragen wij ten zeerste aan de mensen die toch naar Knokke komen om u te houden aan de normen van respect en verantwoordelijkheid, hiervoor willen we graag enkele belangrijke richtlijnen delen."

"Volg de regels: we verzoeken alle aanwezigen om de geldende regels en voorschriften in de gemeente Knokke en op het strand strikt op te volgen. Dit omvat het behoud van de natuurlijke omgeving en het respecteren van eventuele beperkingen die zijn ingesteld. Ook het respecteren van alle handelaars, bewoners en politiediensten."

"Respecteer elkaars ruimte: laten we ervoor zorgen dat we de persoonlijke ruimte van anderen respecteren. Houd rekening met sociale afstand en geef elkaar de nodige ruimte om comfortabel te genieten van je activiteit."

"Kleine groepen: in lijn met het streven naar veiligheid en welzijn, willen we vriendelijk verzoeken om niet in grote groepen af te spreken. Kleine samenkomsten zorgen voor een intieme en gezellige sfeer, want laat zien dat de twee dames ongelijk hebben door je te gedragen."

"Milieubewustzijn: laten we ons bewust zijn van ons milieu en ons best doen om geen afval achter te laten in de gemeente of op het strand. Neem het weer mee naar huis of doe aan recyclen en gooi het in de voorziene vuilnisbakken of infrastructuur. Laten we samenwerken om het strand schoon en mooi te houden."

"Laat jullie van je beste kant zien en veroorzaak geen overlast, overmatig alcoholgebruik enzovoort, maar geniet van al het moois wat onze prachtige badsteden te bieden hebben. En mocht de frigobox leeg zijn of heb je later op de dag zin in iets anders, de plaatselijke handelaren zullen je graag met open armen ontvangen. Ook hier: respecteer de richtlijnen van badkledij op het strand en normale kledij in de gemeente en de handelszaken."