Bea Van der Maat is overleden: Bijzonder aangrijpend wat buurman Bart Verbeeck zag tijdens z'n laatste bezoek

door: PMN
Bea Van der Maat
Afbeelding bron: Photonews

Zondag kwam er het schokkende nieuws dat Bea Van der Maat overleden is. Ze leed aan de ziekte ALS en besloot om voor euthanasie te kiezen.

Bea Van der Maat overleed vorige week donderdag. We kennen haar vooral als presentatrice van ‘Tien Om Te Zien’.

Bart Verbeeck was een goede vriend en ook buurman van Bea. Het is aangrijpend wat hij in Het Laatste Nieuws te vertellen heeft over zijn laatste bezoek aan haar.

Bart zag Bea in maart het laatst. Bart ging bij haar langs want hij speelde met het idee om een hond te kopen.

Bea had met Juju zelf ook een hond, waar ze dol op was. “Ze was zo’n groot liefhebber van honden tout court dat ze zelfs nog les heeft gegeven op de hondenschool”, vertelt Bart.

Hij zag toen al dat het niet goed meer ging met Bea. “Tot mijn grote spijt zag ik toen dat het echt niet meer goed ging.” 

"Tot mijn grote spijt zag ik toen dat het echt niet meer goed ging met Bea"

Bart Verbeeck
Afbeelding bron: Photonews

“Hoewel ze nog zelf de deur opendeed, stapte ze moeizaam, was ze vermagerd. En toch wilde ze het ook dan amper over haar ziekte hebben.”

Bea moedigde Bart aan om toch een hond te nemen. “De laatste maanden zag ik haar niet meer wandelen met Juju.” 

“Een paar keer nog heeft ze, toen we nog eens met de buren wilden afspreken, een berichtje gestuurd dat ze zich niet zo goed voelde en ‘dat we later wel zouden afspreken’”.

Vrijdag kreeg Bart een telefoontje van Bea’s echtgenoot Jan met het vreselijke nieuws. “Ze is heel snel heel fel achteruitgegaan”, merkt Bart nog op.