Bijzonder moedig. Nora Gharib steekt handen uit de mouwen in Marokko: “Het is een drang”

door: ASX
Nora Gharib voor 'Blind Gesprongen'
Afbeelding bron: VTM

Exact één week geleden werd Marokko opgeschrikt door een vreselijke aardbeving. Die kostte intussen aan ruim 2900 mensen het leven. Er zijn meer dan 5600 gewonden en heel wat mensen wachten nog steeds op hulp.

Ook vanuit ons land willen heel wat mensen hun steentje bijdragen om de getroffen gebieden te helpen. Eén van hen is actrice Nora Gharib, zelf afkomstig uit Marrakesh. Het VTM-gezicht reisde gisteren af naar haar geboorteland.

“Ik ga meteen helpen inladen van het gerief dat een vriendin van mij daar verzameld heeft”, vertelt Nora aan Q Music. “Daarna gaan we naar één van de meest getroffen steden om daar mensen te bereiken die nog geen hulp hebben gehad. We gaan daar ook blijven slapen in een tentje”, gaat het verder.

Niet zonder risico; de laatste dagen werden nog geregeld naschokken vastgesteld in de getroffen gebieden. Dat beseft Nora maar al te goed, maar de actrice vindt het haar plicht om daar te zijn. “Ik maak me wel ergens zorgen, maar het is gewoon een drang”, besluit Nora.