Echtgenote Ivo Pauwels praat voor het eerst na plots overlijden: "Nu plots realiteit geworden"

door: STG
Ivo Pauwels
Afbeelding bron: Photonews

Het nieuws dat 'Nonkel Jef' niet meer is, sloeg afgelopen vrijdag in als een bom. In een exclusief gesprek met Dag Allemaal spreekt Diana, de weduwe van Ivo voor het eerst na zijn plotse overlijden.

'Nonkel Jef' blijft enorm populair. Enkele weken geleden nog werd in Dag Allemaal duidelijk hoe acteur Ivo Pauwels met zijn typetje langs markten gaat met allerlei merchandise. Broeken, t-shirts, petten en Sjaals, Ivo bracht het allemaal aan de man.

"Die markten zijn zware toebak, maar als ik in m’n zetel ga zitten ben ik dood", klonk het enkele weken geleden nog in het weekblad.. “Ik weet ook wel: ik ben 85, ik kan vannacht overlijden. Veel toekomst heb ik niet meer. Dat besef ik."

Zijn echtgenote Diana komt nu met meer details over het plotse overlijden. "Een maand geleden zeiden ze in het ziekenhuis dat het een maagontsteking was. Hij had pijn in z’n buik. Die aorta loopt van het hart naar de buik. Nu was de pijn veel heftiger. Met de MUG hebben ze hem naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben hem opengesneden van vanonder tot boven."

Al besefte ook Yvo de ernst van de situatie. "Hij heeft nog afscheid genomen van mij. Hij voelde dat het einde eraan kwam", besluit zijn echtgenote. Het afscheid van Yvo zal zondag plaatsvinden in Theater Elckerlyc om 14 uur.

Tags nonkel jef