Jacky Lafon doet schokkende bekentenis: "Pijnlijkste periode uit mijn leven"

door: STG
jacky lafon4
Afbeelding bron: VTM

Jacky Lafon is vooral bekend van haar rol als zatte Rita in Familie. Tegenwoordig kunnen we haar vooral in theater aan het werk zien.

Jacky Lafon was bij kijkend Vlaanderen vooral bekend van haar personage in 'Familie'. Twee jaar geleden mocht ze haar personage nog eens gestalte geven tijdens '30 jaar Familie Feest' in de Lotto Arena.

In TV Familie komt de actrice nu met een schokkende bekentenis. "Eén van de pijnlijkste periodes in mijn leven was toen ik het syndroom van Guillain-Barré had", vertelt Jacky Lafon in TV Familie. "Dat is een ontsteking van de zenuwen waarbij je last krijgt van verlammingsverschijnselen. Het heeft maar liefst twee jaar geduurd eer ik kon zeggen dat ik van die ziekte - die potentieel dodelijk is - genezen was", zegt Jacky.

"Ik was doodsbenauwd dat ik - net als mijn broer - in een rolstoel zou terechtkomen. Dat kon ik mama toch niet aandoen? Twee jaar lang revalideren was ontzettend zwaar. Gelukkig heb ik in die periode goeie psychologische ondersteuning gekregen.