Karl Vannieuwkerke kan het niet langer aanzien en zet 'Vive Le Vélo'-kijkers op hun plaats: "Eikels"

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Karl Vannieuwkerke heeft er erg drukke weken opzitten. Nu de 'Tour De France' gereden is, klapt de presentator uit de biecht. Hij kan er niet om lachen wat hij te lezen krijgt na afloop van het programma.

 

Er is heel wat heisa ontstaan na de sms-actie van 'Vive Le Velo'. Frieda Feyaerts mocht uiteindelijk een fiets van 225.798 euro in ontvangst nemen. Frieda benadrukte dat ze erg blij is met de opbrengst voor het goede doel, en dat ze een mooie plaats zou uitkiezen voor de racefiets.

Een uitspraak waar nu heel wat kritiek op komt via sociale media. "Als er volgende keer een rollator te winnen valt, doe ik mee’ en ‘Allez, die fiets ziet geen straatsteen meer van dichtbij’, inclusief emoticon van een wenend ventje", klinkt het onder meer. Presentator Karl Vannieuwkerke kan het niet langer aanzien en grijpt in.

Hij reageert op de gebeurtenissen in de Krant van West-Vlaanderen. "Toen het social mediateam van Vive le Vélo een foto van jou en je man met de fiets postte kwamen er heel veel felicitaties en hartverwarmende boodschappen onder te staan, maar waren er toch ook weer wat onverlaten die dachten te scoren met kwetsende opmerkingen", begint Karl.

"Eikels! Vergeef me het scheldwoord. Maar ik kom langzamerhand niet verder dan deze gedachte als ik dit soort schrijfsels te zien krijg", klinkt het. “Al te vaak zorgen de reacties onder posts en artikels ervoor dat het langzame gif van de verzuring in onze samenleving druppelt. Is een greintje empathie dan zoveel gevraagd? Laat deze opmerkingen niet aan je hart komen, beste Frieda", besluit Karl.