VTM

Karl Vannieuwkerke: "Ik was het beu dat mijn moeder dat deed, daardoor is de band een tijdje niet goed geweest"

door: PMN
Karl Vannieuwkerke mag zich stilaan ook beginnen focussen op de Tour die zaterdag begint. Hij moet eerst nog het WK afwerken, daarna vertrekt hij naar Frankrijk voor 'Vive Le Vélo'.

Vier jaar geleden werd bij Karl speekselklierkanker vastgesteld. Intussen gaat het opnieuw heel goed met de presentator. "Normaal word je pas na vijf jaar genezen verklaard, maar mijn laatste twee controles waren zo goed dat ik volgende keer niet eens onder de scan moet", licht Karl toe in Dag Allemaal.

"Tijdens mijn behandeling heb ik lijstjes gemaakt met dingen die ik wilde eten, want ik had geen smaak meer", blikt hij terug. "Alles wat ik in mijn mond stak, smaakte naar – vergeef mij het woord – kak." 

"Maar de verstandhouding met mijn moeder is wel een tijdje minder geweest’, bekent Karl. "Ik was het beu om elke dag dezelfde vraag te krijgen: ‘Gaat het wel goed?’ Niet één keer, maar wel vier of vijf keer. Op den duur dacht ik: zeg, ik ben veertig, ik kan mijn boontjes wel doppen. Ik begrijp die bezorgdheid, maar het was ook een belasting. Gelukkig is de band met mijn moeder nu weer aangehaald. En ik ben haar zeer dankbaar voor alles wat ze voor mij betekend heeft en nog steeds betekent."