Miss België Emilie Vansteenkiste valt bijna van haar stoel: “Moeten lezen in de krant!”

door: ASX
Emilie Vansteenkiste
Afbeelding bron: Instagram @emilie_vansteenkiste

Opheffing bij kersvers Miss België Emilie Vansteenkiste en organisatrice Darline Devos. De twee dames kregen tijdens hun verblijf in Egypte onthutsend nieuws te horen waarvan ze toch even moesten bekomen.

In ‘Radio 2 Weekwatchers’ geeft Emilie tekst en uitleg aan presentator Ruben Van Gucht. “Wij hadden het nieuws niet gezien, dus we hebben in de krant moeten lezen dat de verdachte van de aanslag op de Miss België-verkiezing voorwaardelijk zou worden vrijgelaten. Dat was verschieten”, klinkt het ontzet.

Begin dit jaar werd nabij Plopsaland De Panne een man opgepakt die het mogelijk op de verkiezing gemunt had. “Ook al zijn we nu twee maanden verder, dat was een groot gebeuren voor ons. Moreel is dat toch nog hard”, vertelt Emilie.

De nieuwe Miss België betreurt dat ze vooraf niet gecontacteerd werd over de vrijlating van de man. “Van de politie of het parket kregen we geen rechtstreekse info. Ze zien ons niet als een betrokken partij, dus we worden niet op de hoogte gehouden.”

Inmiddels tekende het federaal parket hoger beroep aan en werd beslist de man in kwestie toch langer in de cel te houden. “Moest hij ongestraft vrij komen, dat zou vreemd zijn”, klinkt het opgelucht.